MUTANTEN

fungerar som ett mobilt scenrum där scenograf och koreograf ges möjlighet att jobba med olika grader av intimitet. Den är en mötesplats som dyker upp på nya platser. Här förmedlas och skapas berättelser, känslor och drömmar...

Scenen kan lätt förflyttas mellan stadsdelar och kvarter och möter människor där de befinner sig. Det skapar bra förutsättningar för spridning av dans till landets alla hörn och kanske till de som minst anade att de skulle mötas av just denna konstform.

 


Intentionen har varit att jobba med kontrastverkan genom inramning och transparens parallellt, allt i ett organiskt formspråk. Den permanenta delen - vagnen - är hård och opak. Den har en liggande profil som är konstant och det inre rummet är svart. Den temporära delen - bubblan - är mjuk och transparent. Den är vit och har en uppåtsträvande riktning och tillåter sig deformeras beroende på om den har fritt spelrum eller om den tvingas in under något som redan finns på en plats. De två elementen muteras samman för att skapa spel dem emellan. Kring dessa två element spelar sedan våra kroppar. 

 

 


STUDENTTÄVLING 2014

TILLSAMMANS MED:
Johannes Luchmun

JURYN: 
"Två arkitektoniska motsatser som skickligt förenats för att stärka varandra - den tekniska, kantiga boxen och det mjuka, variabla rummet. Utan tvekan det djärvaste och mest visionära av förslagen, annorlunda i form och material - ett konstverk i sig som ändå ger gott om utrymme för dansen att utvecklas. Nytänkande också kring förflyttning och uppsättning. Vi kan föreställa oss den skimrande bubblan såväl på torget i Lidköping som en park i Düsseldorf eller en äng i Färgelanda."