SOLVÄNDAN

Solvändan 5 är en fastighet i villaområdet Skoftebyn - Trollhättan, på adress Ängsvägen 2. Familjen Frendberg har behov av en ny entré, bättre hall och önskar ett stort glasverandaliknande kök/matsalsrum för en härligare vardag och möjlighet att bjuda in till större middagar.

I tillägg har vi flyttat gästrummet för en ljusare och luftigare ankomst in hemmet, ett naturligt ventilerat skafferi, samt ett tillgängligt badrum med dusch i anslutning till entré. På så sätt blir nedre plan en fin representations-/gästvåning och det övre planen kan hållas helt privat.

Den befintliga altanplanen ersätts med en stor bruten altan som är uppdelad i en övre takövetäckt (som ger möjlighet till inglasning/orangeri), en övre och en nedre öppen. Den nedre nås också från matsalsdelen genom ett dörrpar och en trappa där man kan sitta och ta sitt morgonkaffe!

Formen togs fram i dialog med familjen. Bygglovet blev beviljat och reviderades en vända efter att kostnadsberäkning och justeringar gjorts tillsammans med aktuell snickare. Idag är bygget klart och till sommarn tänkte jag lägga upp lite före och efterbilder. 


RITNINGSUPPDRAG 2015

FAMILJEN:
"Kommentar ... "